PROJEKTŲ SAVAITĖ „KŪRYBOS MARATONAS”

Gruodžio 2 – 6 dienomis gimnazijoje vyko projektų savaitė “Kūrybos maratonas”, kurią organizavo Kūrybinės raiškos ir sportinės veiklos metodinės grupės nariai.

Mokiniai visą savaitę galėjo išbandyti kitokias mokomąsias veiklas. Pirmadienį dailės mokytoja Aušra Venskutonienė su mokiniais kūrė fantastiško grožio kalėdinius atvirukus. Pirmadienį ir antradienį pradinukai dovanojo vieni kitiems Kalėdinį disko šokį ir nuotaiką. Jie mokė vieni kitus ritminių judesių ir improvizacijos. Kartu scenoje šoko skirtingų klasių mokiniai, taip jie pasidalino mokykline bendryste ir šiluma.Užsiėmimus vedė mokytoja Jūratė Tomkuvienė. Antradienį fizinio lavinimo mokytojai Marytė Naruševičienė ir Kęstutis Bačkis organizavo “Blitz” kvadrato turnyrą. Trečiadienį muzikos mokytoja Rita Radzevičienė organizavo advento, žiemos bei kalėdinių dainų karaoke. Ketvirtadienį technologijų mokytoja Renata Kazlauskienė su mokiniais gamino kūčių patiekalus. Kepė kūčiukus, pyragaičius su grybais, virė kisielių bei ruošėsi kalėdinei mugei.  Mokiniai su fizinio lavinimo mokytojais papuošė kalėdinę eglę, gimnazijos langus, dekoravo kitas erdves. O ketvirtadienio vakaras buvo rezervuotas 4 klasės mokiniams bei jų artimiesiems, kurie dalyvavo iššūkyje “Jeigu aš galiu, gali ir…”. Šią veiklą organizavo keramikos mokytoja Vida Juškaitė. Penktadienį sporto salėje vyko “Blitz” kvadrato turnyro finalas. Kūrybinę ir sportinę savaitę vainikavo labdaringoji “Kalėdinė mugė”, kurios metu mokinių tarybos atstovai prekiavo savo pagamintais rankdarbiais, atvirukais bei skanėstais. Surinktos lėšos atiteko mokinių tarybos fondui. O tai labai didelė parama mokiniams organizuojant kitus renginius.

Ši netradicinė savaitė sulaukė didelio mokinių susidomėjimo ir dalyvavimo,  todėl tikimės, kad panašias veiklas organizuosime ir kitais metais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *