PAŽINTIS SU BIOMEDICINOS TECHNOLOGŲ IR KITŲ LABORATORINĖS MEDICINOS SPECIALISTŲ DARBU

Balandžio 30 dieną grupė II – IV klasių mokinių, kurie domisi biomedicinos mokslais kartu su biologijos mokytoja Agne Avižieniene lankėsi Vilniaus m. klinikinė ligoninė LMC Mikrobiologinių tyrimų laboratorijoje ir VŠĮ Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, kurioje susipažino su  darbu laboratorijoje realiomis sąlygomis: pamatė modernius analizatorius, diagnostinių tyrimų atlikimo principus. Stebėjo biomedicinos technologų darbą nuo ėminių priėmimo, registravimo iki galutinio atsakymo užrašymo. Stebėjo kaip nustatomos virusinės, grybelinės, bakterinės ligos. Pro mikroskopą stebėjo ir bandė atskirti gramneigiamas nuo gramteigiamų bakterijų. Susipažino, kaip nustatomi ir skiriami antibiotikai pagal bakterijų rūšį.
Klinikinėje ligoninėje keliems mokiniams buvo paimtas kraujas ir jie patys galėjo nustatyti savo kraują grupes bei rezus faktorių. Prieš tai pamokoje buvo nagrinėta kraujo grupių paveldėjimo tikimybė ir buvo skirta užduota – teoriškai nustatyti kokia tikimybė ir kokia galima jų kraujo grupė. Atlikus analizę, spėjimai pasitvirtino.
Ekskursijos metu mokiniai plačiau sužinojo apie biomedicinos technologų ir kitų laboratorinės medicinos specialistų darbo ypatumus, karjeros ir tobulėjimo galimybes bei didelę paklausą darbo rinkoje.