Europos kalbų diena

Europos Tarybos, įsikūrusios Strasbūre, iniciatyva Europos kalbų diena nuo 2001 metų švenčiama kasmet rugsėjo 26 dieną.

Europos kalbų dienos proga yra organizuojama daug įvairių renginių visoje Europoje: vyksta užsiėmimai vaikams, transliuojamos  televizijos ir radijo programos, organizuojamos kalbų pamokos bei konferencijos.

Europos kalbų diena buvo švenčiama ir Trakų Vokės gimnazijoje. Rugsėjo 24 ir 25 dienomis mokytojos Tatjana Jančenko (rusų kalba) ir Aušra Venskutonienė (dailė) vedė integruotas pamokas „Piešiu dainą“, šių pamokų metu mokiniai iliustravo rusiškas ir angliškas dainas.  Mokinių darbai buvo eksponuojami gimnazijos fojė. Kitos užsienio kalbų mokytojos taip pat prisidėjo ruošdamos stendą „Piešiu dainą“.

Trečios ir ketvirtų klasių mokiniai gimnazijos I aukšto fojė atliko dainelę „If you are happy“ anglų kalba (mokinius ruošė mokytojos Rasa Kasperavičiūtė ir Viktorija Jakučionytė).

Rugsėjo 25 dieną buvo vedama integruota pamoka 6a klasėje  „Europos kalbų ir šalių įvairovė“ (pamoką vedė mokytojos Rita Balčiūnienė ir Irina Uždavinienė).

Per ilgąsias pertraukas mokytoja Irina Uždavinienė mokiniams organizavo žaidimą ,,Pažink šalis, jų sostines ir kalbas“.

Šią įsimintiną dieną visų klasių mokiniai pamokų pradžioje dainavo dainas užsienio kalbomis, taip buvo siekiama paminėti Europos kalbų dieną.