AUSTRIJOJE SU ERAZMUS PROJEKTU

Vilniaus Trakų Vokės gimnazija dalyvavo ir su partneriais iš Austrijos bei Olandijos laimėjo ERAZMUS projektą „Creative Coding Kick Off“ . Projektas apima informacinių technologijų, technologijų, dailės ir net matematikos mokomuosius dalykus. Mokiniai turės galimybę kūrybiškai pažvelgti į programavimą bei pritaikyti jį praktiškai.
Kovo 6 – 9 dienomis mūsų mokyklos mokytojai dalyvavo BRG Kepler Graz kūrybinio kodavimo renginyje „Kick Off“ Austrijoje. Dalyviai vyko į Austriją susitikti su kitų šalių partneriais ir susipažinti su projektu. Tai buvo keturių dienų renginys, kupinas įdomios veiklos ir mokymosi kartu.
Pirmąją dieną visi projekto nariai susipažino vieni su kitais. „bits4kids“ pristatė projekto procesą, o projekto partneriams  buvo leista išbandyti kūrybinį kodavimą naudojant „code’n’stitch“ ir programėlę EmbroideryDesigner. Mokytojai piešė įvairių logotipų eskizus, juos programavo ir išsiuvinėjo ant audeklo.
Antroji diena buvo skirta logotipų kūrimui ir kodavimui su EmbroideryDesigner. Dalyviai dirbo su Austrijos mokyklos mokiniais, kurdami siuvinėjimo raštus ir perkeldami juos į koordinačių sistemą ant popieriaus lapo.
Trečią dieną BRG Kepler direktorius organizavo ekskursiją po mokyklą, rodė projekto dalyviams mokyklos patalpas, paaiškino Austrijos švietimo sistemos ypatybes bei mokyklos programas. Po ekskursijos visi projekto dalyviai kartu su mokiniais užsiėmė kodavimo veikla ir siuvinėjimo mašina siuvinėjo raštus. Po pietų projekto partneriai apžiūrėjo Graz miestą su ekskursijos vadovu, o naktį aplankė vienintelę mokyklos observatoriją Austrijoje.
Paskutinė diena buvo skirta raštų programavimo užbaigimui ir siuvinėjimui, o renginys buvo užbaigtas refleksija.  Kūrybinis kodavimas „Kick Off“ Graz mieste buvo puiki galimybė projekto dalyviams užmegzti ryšį su kitų šalių mokytojais, mokiniais, mokytis ir bendradarbiauti vieniems su kitais tyrinėjant vietos kultūrą ir tradicijas.