EDUKACINĖS PAMOKOS

Prasidėjus mokslo metams 1a klasės mokiniai kartu su mokytoja Inga Baubliene dalyvavo  edukacinėse pamokose. Minėdami Gyvūnų dieną, lankėsi Zooparke, kuriame susipažino su zoologijos sodo Zoopark gyventojais. Susipažino su 90 gyvūnų rūšių, apie kuriuos sužinojo įdomių faktų, maitino ir glostė triušiukus, pamatė vieną mažiausių primatų pasaulyje – nykštukinę marmozetę, lemūrus, išdykusių surikatų šeimą, didžiausius vėžlius.

Ne mažesnį įspūdį paliko išvyka į Vilniaus universiteto planetariumą. Žvaigdžių salėje dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Mano pirmosios žvaigždelės“. Dangaus skliaute išvydo Saulę, Žemę ir jos palydovą Mėnulį, kometas, žvaigždynus. Sužinojo, kur danguje ieškoti Grįžulo Ratų, kaip atsiranda vaivorykštė. Apsilankę planetariume mokiniai sužinojo daug įdomių faktų apie mūsų Žemę.

Dar per vieną edukacinę pamoką 1a klasės mokiniai mintyse nuskrido į kosmosą. Vaikai susipažino su  Kosminiu robotu, sudalyvavo viktorinoje, susipažino su Saulės sistemos planetomis, sužinojo, kuri planeta didžiausia, o kuri mažiausia. Nepakartojami potyriai buvo apsirengus astronautų kostiumais ir bent trumpam pabuvus jais.

Taip pat teko aplankyti  Bricks4Kidz® kūrybingumo centrą. Vaikai edukacijos metu konstravo su specialiais Bricks 4 kidz® projektų rinkiniais, vadovaudamiesi instrukcijomis, sukurtomis mokytis S.T.E.M. (mokslo, technologijų, inžinerijos, matematikos) pagrindus, o Kalėdinėje  Lego dirbtuvėlėje pasigamino eglutės žaisliuką, kurį parsivežė namo ir galės papuošti savo eglę.