LAIMĖTAS FINANSAVIMAS NORDPLUS JUNIOR PROGRAMOS PROJEKTUI

Vilniaus Trakų Vokės gimnazijoje laimėtas finansavimas Nordplus Junior Programos projektui, skirto Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui. Projekto pavadinimas „Mokymasis per patyrimą tarptautinėje aplinkoje“ (angl. Experiental learning in multicultural environment). Projektą koordinuoja Vilniaus Trakų Vokės gimnazija. Projekto partneriai: Tartu Forselius School, Estija, Skovvangschool, Danija ir Von Hope, Islandija. Projekto laikotarpis 2020-2021 metai.

Projekto tikslas yra geriau pažinti partnerių šalių kultūrą ir visuomenę, mokytojams – keistis geraja pedagogine patirtimi, mokiniams drauge išmokti naujų dalykų, pažinti pasaulį, populiarinti savo šalies kultūrą svetur.

Projekto metu numatyti 4 tarptautiniai mokytojų ir mokinių grupių susitikimai kiekvienoje iš projekte dalyvaujančių šalių, tai yra Danijoje, Estijoje, Islandijoje ir galiausiai Lietuvoje.

Pirmasis tarptautinis susitikimas numatytas Orhuso mieste, Danijoje šių metų rugsėjo 20 – 26 dienomis, tačiau dėl situacijos, susijusios su kelionių apribojimais dėl Covid-19, šis ir kiti projekto susitikimai gali būti nukelti į vėlesnį laiką.

Informaciją parengė projekto koordinatorė
Edita Rumbutė