2019 – IEJI – JUOZO TUMO – VAIŽGANTO METAI

2019-ieji Seimo nutarimu yra paskelbti Juozo Tumo-Vaižganto metais. J. Tumas – Vaižgantas yra viena ryškiausių XX a. pirmosios pusės asmenybių, tautinio atgimimo ir moderniosios kultūros reiškėjas, lietuvių prozos klasikas, kritikas ir literatūros istorikas, kurio kūrybinis palikimas yra geriausias tarp to meto rašytojų.

Lapkričio 15 dieną gimnazijoje lietuvių kalbos mokytojos Albina Korablikovienė, Danutė Drumžlienė, Inga Orencaitė ir istorijos mokytojos Reda Našliūnienė ir Janina Urbonavičienė organizavo istorinę- literatūrinę viktoriną, skirtą Juozo Tumo- Vaižganto metams paminėti. Viktorinoje dalyvavo 8 a klasės komanda- „Deimančiukai“, 8 b klasės komanda- „Varpeliai“, I klasės komanda- „Albinos riteriai“ ir II a klasės komanda- „Valančiai“, komandose buvo po 6 dalyvius. Dalyviai buvo vertinami už komandos pavadinimą, prisistatymą ir atsakymus į pateiktus klausimus bei atliktas užduotis. Kadangi Juozas Tumas – Vaižgantas gyveno spaudos draudimo laikotarpiu, tai ir komandų prisistatymų bei klausimų temos buvo susijusios su knygnešyste, slaptosiomis mokyklomis ir, žinoma, su paties lietuvių prozos klasiko Juozo Tumo- Vaižganto asmenybe ir kūryba.
Visus labai sužavėjo komandų prisistatymas, komandos išties kūrybingai vaidino, stengėsi sužavėti vertinimo komisiją, kurioje buvo gimnazijos direktorė Genė Talačkienė, lietuvių kalbos mokytojos bei istorijos mokytoja Reda Našliūnienė, ir kitų komandų narius. Vėliau visi labai stengėsi kuo išsamiau ir teisingiau atsakyti į pateiktus klausimus. Susumavus vertinimo rezultatus, I vietą istorinėje- literatūrinėje viktorinoje, skirtoje Juozo Tumo- Vaižganto metams paminėti, užėmė II a klasės komanda „Valančiai“, II vietą užėmė 8 b klasės komanda „Varpeliai“, III vietą- I klasės komanda „Albinos riteriai“ ir IV vietą- 8 a klasės komanda „Deimančiukai“. Sveikiname nugalėtojus ir dalyvius!
Lietuvių kalbos vyr. mokytoja Inga Orencaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *