Tarptautinės varžybos: JAV – Vilniaus Trakų Vokės gimnazija

Rugsėjo 13 d. Vilniaus Trakų Vokės gimnazijoje įvyko lėkščiasvydžio ir beisbolo varžybos su JAV
ambasados Vilniuje komanda. „Amerikietiško sporto šventės“ metu mūsų mokyklos lėkšiasvydžio komanda „Vorai“ susirungė draugiškose varžybose su Amerikos diplomatų komanda. Mūsiškiai lėkščiasvydininkai trejus metus iš eilės yra Lietuvos čempionai, taigi nenuostabu, kad lėkšiasvydžio rungtynių rezultas buvo 8:12 Trakų Vokės gimnazijos naudai. Visgi reikia pasakyti, kad amerikiečiai neleido per daug atsipalaiduoti „Vorams“ ir visas rungtynes žaidė puikiai, su uždegančiu sportiniu entuziazmu ir aistra.
Dar labiau pasitempti mūsų mokyklos komandai reikėjo žaidžiant su amerikiečiais beisbolą. Vaizdžiai tariant, šio žaidimo „geną“ turi kiekvienas amerikietis. Amerikos vaikai užauga žaisdami beisbolą, natūraliai jaučia beisbolo taisykles. „Vorams“ šios draugiškos beisbolo varžybos buvo tiesiog geras praktinis užsiėmimas, kur galėjo atsiskleisti geriausiųjų sportiniai sugebėjimai.
Bendradarbiavimas su JAV ambasada Vilniuje atneša daug pridėtinės vertės mūsų mokyklos bendruomenei. Mums tai puiki tarptautinio bendradarbiavimo patirtis: tobuliname sportinius, tarpkultūrinius ir kalbinius įgūdžius netradicinėje ir smagioje aplinkoje.
Už gerus įspūdžius, sveikos gyvensenos propagavimą dėkojame Amerikos ambasados komandai, ypač
ambasados viešųjų ryšių padėjėjai Meghan Luckett, lėkščiasvydžio komandai „Vorai“, kūno kultūros
mokytojams K.Bačkiui ir M.Naruševičienei. Už prizus dalyviams esame dėkingi mokytojai R.Kazlauskienei
ir mokyklos mokiniams.
Informacija Editos Rumbutės
Nuotraukos JAV ambasados fotografo Vyto Nevieros

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *