J. PSK. EDGARO KOPCIKO 30-ŲJŲ ŽUVIMO METINIŲ MINĖJIMAS

„Jeigu nori, kad tave gerbtų, gerbk kitus. Pirmiausia pagarba atsiranda nuo atminties. Edgaras buvo išskirtinė asmenybė, išeidamas jis padovanojo mums vienybę. Prisimindami jį, jo gyvenimą, jaunystę, praleistą kartu, gerbdami jo atminimą, visada, kasmet, susirenkame kartu. Dalijamės savo išgyvenimais ir kasdiene veikla, įspūdžiais, karjeromis ir nuosmukiais, džiaugsmais ir nuoskaudomis. Jis taip ir liko mūsų bendražygiu, jis visada yra ir bus tarp mūsų, mes visi esame kartu.“ Taip apie Edgarą kalbėjo 25 -ųjų žuvimo metinių susitikimo metu Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko vadas plk. ltn. Aleksiejus Gaiževskis.

Balandžio 27 d. Vilniaus Trakų Vokės gimnazijos aktų salėje vyko Lietuvos karių susitikimas su I – IV klasių gimnazijos mokiniais bei mokytojais. Susitikimas skirtas pagerbti prieš 30 metų tragiškai žuvusį Lietuvos kariuomenės Specialiosios paskirties oro desanto būrio karį, jaunesnįjį puskarininkį, buvusį Vilniaus Trakų Vokės mokyklos mokinį Edgarą Kopciką.

Mokiniai susitikimo metu ne tik suprato, kad didžiausia žmogaus vertybė – gyventi laisvame pasaulyje, bet ir susipažino su Lietuvos šiuolaikine karo technika.

Parengė direktorė Genė Talačkienė