PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ VASAROS STOVYKLA

Rugpjūčio 17-21 dienomis Vilniaus Trakų Vokės gimnazijoje vyko dieninė pradinių klasių mokinių vasaros stovykla ,,Neišmanūs, bet išmanūs“. Pagrindinis projekto tikslas – organizuoti kūrybingą ir prasmingą poilsį, mokyti vaikus užmegzti draugiškus santykius, sukurti nuoširdžią, betarpišką atmosferą, ugdyti fizinį aktyvumą.

Vasaros stovyklos dalyviai ne tik šoko, dainavo, žaidė įvairius žaidimus, bet ir naudingai leido savo laisvalaikį pažintinių ir praktinių edukacinių išvykų metu. Vaikai lankėsi ,,Dubingių žirgyne“, keliavo ,,Varnikų pažintiniu taku“, interaktyviai leido laiką ,,Energetikos ir technikos muziejuje“, domėjosi senolių papročiais ,,Lietuvos liaudies buities muziejuje“ Rumšiškėse, aktyviai leido laiką ,,Vikingų kaime“.

Nuoširdžiai dėkojame mokytojoms, kurios dirbo vaikų vasaros stovykloje, pradinių klasių mokytojoms: R.Bakšienei, I.Baublienei, J.Čejauskienei I.Fomenko-Volodko, R.Damijonaitienei,  R.Kasperavičiūtei, A.Vaikšnorienei; šokių mokytojai J.Tomkuvienei, muzikos mokytojai R. Radzevičienei. Esame dėkingi ir šauniems vairuotojams Romui ir Janui.

Tėvų atsiliepimai:            

Didžiausias mokytojo talentas yra sužadinti džiaugsmą atradimo ir mokymosi procese. (Fizikas Albertas Einšteinas)

,,Kai vasaros atostogų metu tėvams tenka sukti galvas, kaip sudominti vaiką atrasti pažinimo džiaugsmą ne tik planšetės ekrane, labai džiaugiamės, kad pasinaudojome Trakų Vokės gimnazijos pasiūlyta dienos stovyklos „Neišmanūs, bet išmanūs“ savaitės programa.

Dubingių žirgyno gyventojai, Girinio pasakojimai Varnikų pažintiniame take, diena ,,Vikingų kaime“, interaktyvi ekspozicija „mokslas ir tehnika“ Energetikos ir technikos muziejuje – sūnui paliko labai gerus įspūdžius:

„Mama, niekada neik per arti lamos – apspjaus“.

 „Tėti, ar žinai, kad elektra yra tikra tringinė, ji visada atranda trumpiausią kelią“.

 „Broli, ar žinai, kad samana, vardu Kiminas, neturi šaknų?“ Tai tik maža dalis parsivežtų emocijų.

Vertiname stovyklą ne tik kaip turiningą vaiko užimtumą, bet ir socialumo įgūdžių lavinimą bendraujant su bendraamžiais. Labai ačiū mokytojoms už skirtą laiką ir idėjas. Nekantriai laukiame kitų išvykų.”
Kristupo mama Lina Seibutė.

,,Norime Jums padėkoti už turiningai ir smagiai sūnaus praleistą laiką stovykloje. Kas iš tiesų džiugina, kad pramogos buvo įvairios, smagios ir nemonotoniškos. Mano sūnui, turbūt kaip ir kiekvienam vaikui, įsimintiniausios tos pramogos, užsiėmimai ir veiklos, kurias gali išbandyti praktikoje, todėl išvykoje į Technikos muziejų didžiausią įspūdį paliko čiuožykla, sūnus džiaugsmingai pasakojo: „mama, tu įsivaizduoji, ten buvo tokia ilga, ilga čiuožykla, o kai ja nučiuoži, tau parodo greitį!“, Rumšiškių muziejuje patiko, kad galėjo pats iš grūdų sumalti miltus, išvykoje į žirgyną neišdildomą įspūdį paliko Japoniškas sodas, tai šiek tiek nustebino, bet, anot sūnaus, gamta ten pasakiško grožio! Galėčiau vardinti ir vardinti, bet turbūt kaip mama noriu padėkoti mokytojoms už skirtą laiką, šilumą ir dėmesį, nes man geriausias įvertinimas – mano vaiko šypsena ir žinojimas, kad jis gerai praleido laiką bei laukia rytojaus „…nes labai įdomu, tai kur mes vėl keliausime.“ Taigi šia mintimi, o gal ir palinkėjimu norėčiau pabaigti. Tikiuosi ši stovykla organizuojama pirmą, bet ne paskutinį kartą…Tai kur keliausime toliau? Dar kartą AČIŪ”.
Mato mama Lina Simutienė.

Dalinuosi sūnaus Augusto mintimis: ,,Man labiausiai patiko visa stovykla ir vertinčiau ją tikrai aukštu balu. Labai patiko žirgynas, Energetikos muziejus ir ,,Vikingų kaimas”. Žirgyne patiko jodinėti, muziejuje eksponatai labai įdomūs, o ,,Vikingų kaime” labai patiko gardinti maistą”.
Augusto mama Tatjana.